16 mei: Internationale Dag van het Samenleven in Vrede Cupcake Contact Actie!

Samenleven is een werkwoord, je moet het doen! Eind 2017 heeft de Verenigde Naties 16 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van het Samenleven in Vrede, opdat verschillen geaccepteerd worden en we manieren vinden om op een vreedzame manier samen te leven. Op deze dag vinden er wereldwijd evenementen plaats die in het teken staan van en streven naar een samenleving in vrede (bijvoorbeeld dialogen, trainingen, lezingen, diners etc.).

Om deze mooie boodschap en wens uit te dragen vierden we dit jaar voor het eerst 16 mei met het pilotproject Cup Cake Contact Actie (#CCC). Op deze dag werd er door het hele land cupcakes gedeeld, om mensen een hart onder de riem te steken, om eenzaamheid tegen te gaan en hen te laten weten dat zij niet alleen zijn en er nooit alleen voor staan, maar ook om hulpdiensten en zorgpersoneel te bedanken. Voor deze dag hadden we ook andere festiviteiten georganiseerd om onze wens voor vrede in de samenleven zichtbaar te maken. Zo werden er tientallen visie filmpjes gedeeld, waarin mensen vertelden over hun visie op een vredige samenleving en wat daarvoor nodig is. Een van deze filmpjes werd zelfs ingesproken door Carol van Eert, de burgemeester van gemeente Rheden! Daarnaast hebben we een prachtige en inspirerende gezamenlijke boodschap voor vrede ingesproken – een wens voor de samenleving waarvan wij hopen dat deze ooit verwerkelijkt zou worden. Ook is het lied ‘’What a Wonderful World’’ samen gezongen, door onze vrijwilligers, maar ook door mensen op straat die het zagen gebeuren en mee wilden doen!

Al met al was 16 mei een enorm geslaagde dag. Het was zelfs zo’n groot succes dat onze #samenleveniseenkunst een trending topic werd! Dat laat zien dat de wens voor vredig samenleven groot is. Ook onze cupcake actie was een groot succes. Ondanks de coronamaatregelen zijn er maar liefst in 22 steden, met 45 maatschappelijke organisaties en partners, 2180 cupcakes uitgedeeld! We zijn zelfs in het AD gekomen met een mooi interview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.