Avond vol Verbroedering in Amsterdam: Kunst van het Samenleven met thema Fransiscus en Roumi

ontmoeting

Een ontmoeting tussen de islam en het christendom staat vrijdagavond 23 september op de agenda tijdens de de Vredesweek.  In de Petruskerk, Snuiverstraat 2 wordt deze bijzondere ontmoetingsavond gehouden vanuit de gedachte dat we in Nederland samenleven als mensen met verschillende achtergronden. En dat interesse en wederzijdse belangstelling de beste weg is om het samen goed te hebben.

Ontmoetingsavond tussen islam en christendom

Bezoekers maken deze avond kennis met twee tijdgenoten uit de dertiende eeuw die beiden door God geraakt waren: Franciscus van Assisi en Mevlana Rumi.
Hoewel zij elkaar nooit ontmoet hebben zijn er veel raakpunten in hun diepe geloofservaringen. Kok Klever zal de bezoeker inleiden in de enorme bevlogenheid en het door God geraakt zijn van Franciscus van Assisi. Paul Buys laat u enkele korte en mooie teksten van Rumi horen. Ook is er een Islamitische gebedsoproep te horen en er zal een klein stukje uit de Koran gereciteerd worden.

Gratis Turks buffet

Grootmeester Abdulkadir Dikisi een Sema (Derwish) voeren een dans uit. Presentator van de avond is Kamila Boukfouz. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Daarna is er een gratis Turks buffet voor iedereen. Vanaf 19.00 uur zijn tekeningen te zien die gemaakt zijn door kinderen uit een asielzoekerscentrum. Na afloop is er koffie en thee met baklava.

De avond wordt u aangeboden door Doopsgezind Zaanstreek, de Raad van Kerken Krommenie Assendelft, de Stichting Animo en de stichting Burgerhart Amsterdam. Aanmelden is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.