Burendag 2021

burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren op de 4e zaterdag in september. In 2021 vieren we Burendag vandaag, op 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Kortom, een mooie manier om elkaar te ontmoeten! Dit jaar is het tijdens Burendag ook Vredesweek en vinden er door het hele land initiatieven plaats met onder andere als thema inclusief samenleven zonder uitsluiting. Hierbij staat centraal dat er pas sprake is van vrede als er recht wordt gedaan aan iedereen. Dus open je deuren voor je buren en ga samen voor een vredige verbinding in eigen buurt. 

Om deze dag te vieren wil de Kunst van het Samenleven graag aanmoedigen/bijdragen aan een fijne buurt waar iedereen zich thuis voelt en waar niemand alleen is. Als buren elkaar ontmoeten vallen onzichtbare barrières weg, kunnen eventuele vooroordelen worden weggenomen en gaan we eenzaamheid in eigen buurt tegen. Zo bemoedigen we samen een gevoel van wederzijds begrip, respect en solidariteit in eigen buurt.

Laten we tijdens Burendag en vredesweek stilstaan bij de mensen in eigen buurt. Laten we voor elkaar zorgen en elkaar ondersteunen. Ook dat is de kracht van de Kunst van het Samenleven. 

Van elkaar, voor elkaar, met elkaar. Nu nog steeds.  

#Burendag

#metelkaar 

Hieronder zie je een greep uit de prachtige initiatieven die er vandaag hebben plaats gevonden!

Dit bericht is gepost in Buren. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.