Coronahulp vanuit de Kunst van het Samenleven

Op 27 februari 2020 werd de eerste besmetting van het Coronavirus in Nederland geconstateerd en sinds begin maart 2020 had het Coronavirus Nederland in zijn greep. De maatregelen om het virus te controleren volgden elkaar snel op en heel Nederland kwam collectief in een onbekende en onzekere situatie terecht. Op maandag 23 maart werd de intelligente lockdown een feit. Naarmate de tijd verstreek begon, mede door de isolatie van de lockdown, de eenzaamheid in Nederland toe te nemen. Mede door de onzekere en onbekende situatie voelden vele zich eenzaam en angstig. Vanuit de Kunst van het Samenleven wilden we alles doen om te kunnen helpen waar nodig om zo bij te dragen aan het gevoel van saamhorigheid en eenzaamheid te verminderen in Nederland. Wij zaten immers collectief in dezelfde situatie. Van hier uit zijn verschillende initiatieven ontstaan van onze vrijwilligers waarbij zij mensen een hart onder de riem staken doormiddel van een klein gebaar om zo eenzaamheid te verminderen.

Helaas konden er in 2020 geen iftar-maaltijden gedeeld worden, zoals de Kunst van het Samenleven en Platform INS de voorgaande jaren georganiseerd hadden. In plaats daarvan werd opgeroepen om maaltijden te maken en te doneren aan de mensen die dat nodig hadden, ook in het kader van Corona-hulp. Ook werd er opgeroepen om voedselbonnen te doneren voor mensen die onder de armoedegrens leven.

Daarnaast zijn er met het oog op solidariteit kaartje ontworpen die men kon uitprinten en bij de buren, eenzamen en andere die jij een hart onder de riem wilde steken in de bus kon doen. Op deze kaartjes voor buurtbewoners kon je aangeven wat jij voor een ander zou willen doen om te helpen, met naam, adres en telefoonnummer. Ook werd onder de noemer van de Corona special #kunstvanhetsamenleven kaartjes geknutseld om mensen te laten weten dat er aan hen gedacht werd, bijvoorbeeld voor ouderen of buren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.