Eenzaamheid en Corona

Eenzaamheid (je emotioneel niet verbonden voelen en/of sociaal betekenisvolle en hechte relaties missen) is in de Nederlandse samenleving al langer een uitdaging en een sociaal vraagstuk en komt, zeker door de Coronacrisis, steeds meer ter attentie. Het langdurige gevoel van eenzaamheid en de situatie van isolatie hebben beide grote impact op mentale gezondheid, maar ook op de fysiek gezondheid. Eenzaamheid kan ziek maken.

Daarom heeft de Kunst van het Samenleven, met steun van het Oranje Fonds, een project gelanceerd speciaal om eenzaamheid tegen te gaan en te verminderen. Het aankomende jaar zullen we jullie op de hoogte houden van al onze speciale activiteiten rondom eenzaamheid in 2022.

Om kijken naar elkaar en voor elkaar zorgen, ook dat is de Kunst van het Samenleven.

Platform INS/Kunst van het Samenleven wordt gesteund door het Oranje Fonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.