Heel veel vrouwen blij gemaakt op Vrouwendag

Internationale vrouwendag

Onze Kunst van het Samenleven vrijwilligers hebben op dinsdag 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag ruim 2200 bloemen met een kaartje uitgedeeld in minstens tien grote Nederlandse steden aan vrouwen in het algemeen en kwetsbare en eenzame vrouwen in het bijzonder.

Een groot aantal vrijwilligers is dinsdag de straat op gegaan om bloemen en kaarten uit te delen. Daarnaast zijn opvangtehuizen, blijfhuizen, AZC’s en verzorgingshuizen bezocht om tienermoeders, mishandelde vrouwen en andere kwetsbare en eenzamen vrouwen, van jong tot oud, een hart onder de riem te steken. Met deze actie en de oproep willen wij tegelijkertijd de Nederlandse bloemisten steunen die hun bloemen vanwege de oorlog in Oekraïne niet meer naar Rusland kunnen exporteren.

Onze vrijwilligers zijn zelf de straat op gegaan in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg, Zaandam, Deventer, Almere, Amersfoort en Haarlem. Daarnaast hebben wij alle Nederlanders opgeroepen om alle vrouwen die dag te verrassen met een bloemetje. ,,Solidariteit tonen met deze vrouwen is ook de kunst van het samenleven. Je wilt toch iets doen in deze onzekere tijden”, zegt de spil-in-het-web Saniye Calkin. ,,We hebben zelf al ruim tweeduizend bloemetjes en rozen samen met een kaartje uitgedeeld. We willen hiermee een extra gebaar maken naar vrouwen, maar tegelijkertijd ook de lokale ondernemers in de bloemensector ondersteunen.”

Via de bijgevoegde kaart wenst Kunst van het Samenleven alle vrouwen in de wereld toe dat ze overal en altijd een gelijkwaardige behandeling, vrijheid en zelfbeschikking genieten en dat ze bovenal gelukkig zijn. ,,Het is een klein gebaar, maar het kan voor deze vrouwen veel betekenen. Dus kijk in je omgeving of je netwerk of je deze vrouwen kunt verrassen”, aldus Calkin. Wie dinsdag mee wil doen aan de actie kan zich bij haar aanmelden via contact.

Kunst van het Samenleven is een landelijk platform dat in het leven is geroepen om sociale cohesie en actief burgerschap te bevorderen en verdeeldheid en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Initiatiefnemer is Stichting Platform INS. Het platform werd in 1988 opgericht en zet zich sindsdien in voor meer dialoog, begrip en saamhorigheid. Via Kunst van het Samenleven wordt polarisatie tegengaan, worden samen met partners projecten tegen eenzaamheid opgezet en worden expertmeetings over maatschappelijke vraagstukken gehouden. Daarnaast organiseert INS via Kunst van het Samenleven acties tijdens de Ramadan, Kerstmis, de Week tegen Eenzaamheid, Burendag en de Internationale dag van de vrede. En nu voor de eerste keer ook tijdens Internationale Vrouwendag.

Beelden uit het land

Dit zijn enkele beelden van onze vrijwilligers hard aan het werk en uit het hele land:

Rotterdam

Deventer

Tilburg

Den Haag

Eerdere oproep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.