Krant Groot Nissewaard: Bijeenkomst in het teken van dankbaarheid

De krant Groot Nissewaard schenkt uitgebreid aandacht aan de activiteiten van onze Kunst van het samenleven-vrijwilligers.

Lees het volledige artikel op: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/algemeen/191964/bijeenkomst-in-het-teken-van-dankbaarheid

Bijeenkomst in het teken van dankbaarheid

za 17 feb, 18:33 Algemeen 1.180 keer gelezen

Spijkenisse – Wijkcentrum De Akkers stond vandaag in het teken van dankbaarheid. Turkse vluchtelingen organiseerden hier een bijeenkomst om hun hulpverleners te bedanken.

Bij binnenkomst lagen tientallen rozen klaar voor de hulpverleners die de Turkse vluchtelingen hebben geholpen. Woorden van dankbaarheid en saamhorigheid waren overal te horen in de zaal van het wijkcentrum, waar zo’n zestig mensen samenkwamen. Tijdens deze bijeenkomst spraken vier Turkse vluchtelingen en vier taalcoaches over hun ervaringen, dromen en dankbaarheid voor de hulp hier in Nederland. Zo vertelde Mehmet over zijn baan als docent in Turkije en zijn grote droom om in Nederland ook weer les te mogen geven. ‘Ik wil een bijdrage leveren aan deze maatschappij’, vertelde hij trots. 

Köfte en baklava
De groep mensen die de bijeenkomst organiseerde is vanuit Turkije naar Nederland gevlucht en hier opgevangen. Tijdens deze middag wilden zij graag de mensen die hen in Nederland als eerste hebben opgevangen, hun nieuwe vrienden, kennissen en hulpverleners bedanken. Na de woorden van zowel Turkse vluchtelingen als taalcoaches, was het tijd voor muziek. Er werden Turkse liedjes gezongen, maar ook Nederlandse liedjes zoals Leef van André Hazes. Iedereen in de zaal zong en klapte vrolijk mee. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. Er stonden tafels vol met Turkse lekkernijen: van börek en köfte tot zoete koekjes en baklava. 

Bron: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/algemeen/191964/bijeenkomst-in-het-teken-van-dankbaarheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.