Lieve Hatice, één van de vrijwilligers van onze samenwerkingspartner uit Utrecht, heeft soep uitgedeeld in samenwerking met organisatie Lekker Divers in buurtcentrum Terwijde.

We spraken Hatice achteraf en ze zei:

Het was écht een hele leuke dag. Al onze buren waren gekomen en hebben een kleine pan met soep mee kunnen nemen naar huis. Na hun soep aangeboden te hebben, hebben ze lekker kunnen genieten van Turkse thee en als toetje Revani. Uiteindelijk hebben we samen zo’n 3,5 uur doorgebracht.

Hatice, vrijwilligster uit Utrecht

Ook vrijwilligster Öznur en haar moeder waren gelukkig van de partij.

Waarom eten uitdelen?

Wij delen eten uit om eenzaamheid tegen te gaan. Dat kan misschien in eerste instantie raar klinken, maar is het niet. De Kunst van het Samenleven zet zich, mede dankzij steun van het Oranje Fonds, in om eenzaamheid in onze samenleving tegen te gaan. Om eenzaamheid te verminderen en tegen te gaan, gaan onze vrijwilligers wekelijks langs bij ouderen voor een contactmomentje en voor het uitdelen van maaltijden en soep.

Over stichting SEVA

Ons lokale partner in Den Haag en omgeving is stichting SEVA. Sociaal Educatief Kunst- en Volksacademie (SEVA) heeft als doel de lokale gemeenschap te motiveren actiever deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Sinds de oprichting in 1995 zetten vrijwilligers van SEVA zich actief in om een positieve bijdrage te leveren aan hun omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.