Thema-Avond Rumi en Verbroedering

Na het succes en de positieve feedback van de thema-avond op 20 november 2019 vond 24 januari 2020 de tweede thema-avond Rumi en Verboedering plaats bij Cordaan hof van Slooten te Amsterdam. De avond stond in het kader van culturele ontmoeting en verbroedering door het maken van contact en het ontwikkelen van een netwerk. Deze avond was georganiseerd door vrijwilligers en in het bijzonder door Basri Dogan. Basri heeft op 24 april 2020 een lintje heeft mogen ontvangen namens de koning (Orde van Oranje-Nassau) voor zijn buitengewone bijdragen als vrijwilliger voor de Kunst van het Samenleven in de breedste zin van het woord.

Het was een mooi programma. Na het welkomstwoord van Jeroen Verlaat, gaf Cees Buys (auteur) een toelichting over Rumi. Het was een mooi programma gevuld met Soefi-muziek, een Sema-voorstelling (de spirituele dans van de Soefi’s met Sema-grootmeester Abdulkadir Dikci) en een muzikale afsluiting Salih Ilisu (ney, rietfluit) en Adem Korkut (schilder en dwarsfluitist). De avond werd gepresenteerd door Kamila Boukfouz. Na het programma was er nog tijd voor de gasten om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar beter te leren kennen on het genot van een hapje en een drankje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.