Burendag 2022 in Utrecht en Tilburg

Burendag Tilburg 2022

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren op de 4e zaterdag in september. In 2022 vierden we Burendag op 24 september, maar onze vrijwilligers hadden de smaak goed te pakken en gingen ook op 25 september door met Burendag.

Beelden uit Utrecht

Onze lokale vrijwilligers in Utrecht deden ook mee met Burendag.

Zo zag dat eruit:

Beelden uit Tilburg

Over Burendag

Burendag is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Kortom, een mooie manier om elkaar te ontmoeten!

Om deze dag te vieren wil de Kunst van het Samenleven graag aanmoedigen/bijdragen aan een fijne buurt waar iedereen zich thuis voelt en waar niemand alleen is. Als buren elkaar ontmoeten vallen onzichtbare barrières weg, kunnen eventuele vooroordelen worden weggenomen en gaan we eenzaamheid in eigen buurt tegen. Zo bemoedigen we samen een gevoel van wederzijds begrip, respect en solidariteit in eigen buurt.

Laten we tijdens Burendag en vredesweek stilstaan bij de mensen in eigen buurt. Laten we voor elkaar zorgen en elkaar ondersteunen. Ook dat is de kracht van de Kunst van het Samenleven. 

Van elkaar, voor elkaar, met elkaar. Nu nog steeds.  

#Burendag #metelkaar 

Hierboven zie je een greep uit de prachtige initiatieven die er op deze dag hebben plaats gevonden!

Dit bericht is gepost in Buren. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.