Kerst Actie tegen Eenzaamheid

Vanaf 16 december tot 25 december was het onze Kerst Actie 2020. Deze actie stond in het teken van het tegen gaan van eenzaamheid tijdens de feestelijke dagen, voor een kerst waar niemand alleen is door middel van een #kleingebaar. Wanneer je alleen bent zijn deze dagen misschien helemaal niet leuk en feestelijk en kan een klein gebaar een grote betekenis hebben. Ook hebben we het zorgpersoneel bedankt voor het werk wat zij voor ons bleven doen, ook tijdens deze feestdagen. Speciaal voor deze gelegenheid hadden we vanuit de Kunst van het Samenleven een prachtige kerstkaart laten drukken met een mooi gedicht, om eenzame mensen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat zij er nooit alleen voor staan.

Ook deelden onze vrijwilligers deze dagen zelfgemaakte kerstkaarten, kleine cadeautjes, lekkernijen en zelfgemaakte maaltijden met, met name, ouderen en buren, maar bijvoorbeeld ook met organisaties in de buurt, verzorghuizen, dagopvang voor ongedocumenteerde migranten, asielzoekerscentra en vele andere organisaties. Na 4 dagen hadden 858 mensen al een klein gebaar ontvangen en de reacties waren werkelijk hartverwarmend. Het eindresultaat was werkelijke geweldig. Door heel Nederland, in maar liefst 62 steden hebben ruim 3580 mensen een klein gebaar ontvangen van onze vrijwilligers. Dit had natuurlijk nooit gekund zonder onze geweldige vrijwilligers en heeft ons gemotiveerd om nog harder te werken en nog meer te betekenen! Zelfs LINDAnieuws heeft gezien wat we tijdens kerst hebben gedaan en bereikt in het teken van eenzaamheid en maakte daar een mooi interview over! Volgend jaar gaan we voor het landelijke nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.