Ramadan 2019

Voor de Ramadan van 2019 deed dialoog- en kennisplatform INS vanuit de Kunst van het Samenleven een landelijke oproep aan moslims in Nederland om hun iftar-maaltijden te delen met hun buren, vrienden, naasten, onbekenden en alle andere geïnteresseerden. Dit naar aanleiding van het enorme succes van het delen van de iftar-maaltijden in 2017. Ook in 2019 werd massaal gehoor gegeven aan deze oproep. Veel niet-moslims zijn op de uitnodigingen ingegaan. Het idee achter de oproep was om niet-moslims een iftar te laten beleven als een insider, door aan te schuiven bij een moslimgastfamilie, onder het mom eten verbindt. Zowel organisaties als individuen deden mee en vele mooie initiatieven kwamen hieruit voort. Een voorbeeld hiervan is de iftar georganiseerd op 24 mei 2019 door de Albert Heijn XL. Op het dak van de Albert Heijn XL te Osdorpplein is voor 500 man een iftar georganiseerd. 

Daarom hebben wij nu mega nieuws! Deze Ramadan hebben moslims meer dan 6800+ mensen bij elkaar gebracht aan tafel door het delen van hun iftars met buren, collega’s, vrienden, kennissen en onbekenden. In meer dan 35 steden en met 53 partners en organisaties. Hoe mooi is dat? Er hebben zoveel waardevolle ontmoetingen plaatsgevonden. Hopelijk het begin van vele mooie nieuwe vriendschappen. Doe jij volgend jaar ook mee? Hoe het er dit jaar uitzag kun je kijken in het filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om kunstvanhetsamenleven.nl voor jou nog beter te maken, gebruiken wij altijd functionele en analytische cookies. Ook willen we cookies plaatsen om je bezoek aan kunstvanhetsamenleven.nl en onze communicatie naar jou makkelijker en persoonlijker te maken. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.